Van Harrie - Logo in cirkel
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Over ons

Wie is Van Harrie?

Mijn (Harrie) reis begon in een familiebakkerij, waar ik de geheimen van deeg en rijzen leerde. Het begon al in 1875….mijn overgroot oma (overgroot opa was ook een Harrie) werd weduwe en wilde zelfstandig zijn (zat er toen al in..) Zo kwam er een eerste bakkerszaak van ons in de Heistraat in Helmond, die later door mijn opa werd overgenomen en nog later door mijn vader en oom werd doorgezet. Dit familiebedrijf heb ik jaren mee gerund. Mijn vaardigheden werden gesmeed in de hitte van ovens, waar broden tot leven kwamen met knapperige korsten en een zachte, geurige kruim. Mijn liefde voor het bakken was geworteld in traditie. Zo werk ik nog steeds met al oude familie recepten die bomvol smaak zitten.

Van Harrie - Over ons - Brood bakken
De passie voor brood en bakken is dus “gewoon” een extra gen. Toch wil ik me niet laten bestempelen als “gewone” bakker. Vanuit mijn passie en overtuiging dat je met tijd en liefde nog echte smaak kan ontwikkelen, kies ik mijn producten. Zo kies ik bewust voor lange rijstijden, seizoensproducten en werk ik niet met een klok om te kijken wanneer mijn producten echte smaak hebben ontwikkeld, maar met mijn zintuigen. Ruiken, proeven, voelen en zien zijn belangrijker dan welke standaarden dan ook. Zo krijgen al onze gerechten de aandacht die ze verdienen.

Wie is Lin?

Lin heeft haar eigen reis bewandeld, en heeft nooit haar interesse verloren in de kookkunst. Van het zoeken naar de mooiste lokale ingrediënten tot het luisteren naar de wensen van degene die gaat proeven. Haar liefde voor koken zat in haar genen en werd gevoed door de verhalen die zitten achter bereidingswijzes en smaken, proeven, inspirerende sessies van (top) koks en meer. Haar familie verleden heeft zich geworteld in het hart van de horeca. Samen met ons team vormen we een vrolijk en gepassioneerd stel mensen die allemaal gaan voor een uiterst tevreden klant . Wij; een bakker en een kok, combineren onze passie voor smaak en ambacht in een unieke ervaring.

Samen vormen een hecht team. Toen ik besloot de ambachtelijke familie bakkerij te verlaten, ben ik mijn eigen pad en hart gaan volgen en die zit toch écht in de passie van koken en bakken samen! Het enthousiasme en dankbare gevoel dat wij krijgen als wij onze klanten/gasten naar wens hebben kunnen ontzorgen is verslavend… Ik blijf gefascineerd door Lin’s kennis van seizoensgebonden producten en haar vermogen om hun volle potentieel te benutten. Lin is op haar beurt geïntrigeerd door mijn bakkerskunsten en mijn toewijding aan het perfectioneren van de lekkerste pure baksels en bijvoorbeeld mijn desserts.

De harmonie tussen ons zou filosofisch zijn als een symfonie van smaken en texturen. Lin’s ideeën over gerechten vinden een metgezel in mijn bakkunsten. Dit is dan ook meteen wat ons uniek maakt; zowel de gerechten als bijpassende baksels of bijvoorbeeld desserts; ze worden beide door vakmanschap gestuurd en zijn zo (nagenoeg) altijd af te stemmen op de wens van onze en uw gasten. Zeg nou eerlijk; wie wordt er niet blij van de geur van versgebakken brood?? Wij delen samen niet alleen recepten, maar ook verhalen, ervaringen en de liefde.

Met inmiddels ruim 25 jaar ervaring durf ik het aan om de smaak Van Harrie aan jullie door te geven. Smakelijk alvast! Voor vragen m.b.t. onze catering kunt u altijd ons contactformulier invullen of mailen naar info@vanharrie.nl.